Zakończyliśmy prace wykończeniowe w 300 metrowym domu

Strona główna » Aktualności » Zakończyliśmy prace wykończeniowe w 300 metrowym domu
/ / Drukuj Drukuj

Nasza najnowsza realizacja to 300 metrowy dom jednorodzinny zlokalizowany pod Warszawą.

Inwestorzy to małżeństwo z dwoma uroczymi dziewczynkami. Para zgodnie ceni funkcjonalne rozwiązania, minimalistyczne, ponadczasowe formy oraz wysokiej jakości materiały wykończeniowe. Ważne dla nich też było, aby dom spełniał te najpraktyczniejsze funkcje domu inteligentnego. Nowoczesne rozwiązania i zabezpieczenia wybrane zostały z myślą o komforcie i bezpieczeństwie domowników.

Czas spędzany w rodzinnym gronie jest dla naszych klientów wartością najcenniejszą, a dla nas zadaniem najważniejszym było stworzenie przyjaznej przestrzeni dla domowników. Otwarty salon połączony z jadalnia i kuchnią stały się miejscem, wokół którego skupia się życie rodziny i gości.

Dzienna strefa relaksu oddzielona została masywnym dębowym stołem od przestronnej kuchni.

Kluczowym punktem salonu stał się kominek w granitowej okładzinie. Monochromatyczne barwy ścian przełamane zostały wysokiej klasy deskami podłogowymi, które mają swoją kontynuację w pozostałych pomieszczeniach. Skontrastowanie elementów naturalnych z nowoczesnością to zamierzony efekt, który doskonale wpisuje się w ustaloną estetykę współczesnego, skandynawskiego stylu.

Zarówno na parterze w strefie dziennej, jak i w poszczególnych pomieszczeniach bardzo ważną funkcję pełni światło. Poprzez użycie różnorodnych punktów świetlnych oraz linearnych led’ów z opcją sterowania kolorem, uzyskujemy możliwość stworzenia odpowiedniego klimatu dla danej chwili oraz indywidualnych potrzeb użytkowników.

Z salonu na piętro prowadzą dębowe schody dywanowe, a drewniany pochwyt znów stał się pretekstem do zabawy światłem. Kolejne biegi rozdzielone zostały „niewidzialną” ale niezwykle solidną i elegancką szklaną taflą wprowadzającą powiew nowoczesności w spokojną kubaturę klatki schodowej.

Strefa prywatna to pokoje dzieci utrzymane w bajkowej, pastelowej stylistyce, sypialnia rodziców, pokój gościnny z pojemną szafą, dwie łazienki, elegancka garderoba i pralnia z kamiennymi blatami.

Łazienki utrzymane zostały w myśl skandynawskiej estetyki. Trójkolorowa hiszpańska glazura w formie heksagonów w jednej, doskonale się w nią wpisuje. W drugiej użyliśmy wysokiej klasy gresu drewnopodobnego w połączeniu z chłodnym „betonem” i neutralną bielą, a nad całością dominuje drukowane szkło z odprężającym akcentem krajobrazowym.

Na wszystkich wspomnianych elementach znów uparcie gra światło, które poprzez szerokie możliwości sterowania pozwala stworzyć pożądany nastrój.

Na piętrze swoje miejsce znalazł pokój nie korespondujący z żadnym innym wnętrzem, taka strefa relaksu inwestora. Niczym gabinet osobliwości kreuje inną rzeczywistość. Zainteresowania oraz otwartość Klienta pozwoliły na stworzenie intrygującej, przestrzeni gdzie swoje drugie życie znalazły XVIII wieczne cegły rozbiórkowe z Torunia. Uzupełnieniem gładkich grafitowych mebli jest zastosowany efekt betonu, który na ścianach jak również w szczelinach sufitu, podkreślony ledami RGB daje niesamowite efekty.

Cały dom nasycony jest zabudową stolarską, indywidualnie zaprojektowaną i wykonaną na wymiar z wysokiej jakości płyt pokrytych kilkuwarstwowym lakierem oraz płyt fornirowanych. W tym zakresie nie było mowy o żadnych kompromisach.

Po całym dniu pracy sekcja fitness a także stół bilardowy na nieużytkowym poddaszu będą urozmaiceniem w czasie wolnym.

Zapraszamy do przejrzenia wszystkich zdjęć z CAŁOŚCI REALIZACJI.

Autor: arch. Michał Zięba
Współpraca: arch. Magdalena Kanik

Aktualności

  • Nasza najnowsza realizacja to 300 metrowy dom »
  • Apartamenty Cosmopolitan
    Cosmopolitan to 44 piętrowy prestiżowy budynek »
  • Oto nasz kolejny, świeżo oddany apartament, tym »

Zapraszamy do kontaktu

(22) 266 83 10,

Posiadamy ubezpieczenie OC o numerze 2017-383500206 w firmie AXA Ubezpieczenia TUiR S.A. na kwotę 500 000 złotych.